Jumaat, 7 Januari 2011

Hari Keluarga Darussyifa' Ipoh Tahun 2010


Tahniah kepada Jawatankuasa Hari Keluarga Darussyifa' Ipoh 2010 kerana telah berjaya melaksanakan Program Hari Keluarga Darussyifa' Ipoh buat kali ketiga. Untuk pertama kalinya program Hari Keluarga pada kali ini dilaksanakan selama tiga hari dua malam sejak 24 hingga 26 Disember 2010.

Bertempat di Kem Cinta Alam Kelimat, Sungai Siput Utara, Daerah Kuala Kangsar, program pada kali ini telah berjaya mengumpulkan 10 buah keluarga khususnya para perawat yang aktif.

Program dimulakan dengan sesi pendaftaran sekitar jam 3.00 ptg hingga 7.00mlm diikuti dengan program solat maghrib serta zikir berjemaah. Pada hari berikutnya program diserikan dengan qiamullail, solat subuh berjemaah serta tazkirah yang disampaikan oleh A.F Us Anuar yang bertajuk "Penyatuan Fikrah dalam Rawatan". Program Sukaneka Keluarga pula diceriakan dengan suasana kekeluargaan melalui program mencari harta karun yang dirancang dan dilaksanakan pada jam 9.00 pg-1.00 ptg.

Selepas solat Asar, A.F Us Mokthi b. Uri menyampaikan ceramah bertajuk "Komunikasi Berkesan". Program Selepas Maghrib diteruskan dengan Tazkirah oleh A.F Us. Che Leh b. Che Ali yang bertajuk "Peranan Perawat Dalam Konteks Dakwah".

Majlis kemuncak pada malam kedua ini diserikan dengan aktiviti gotong-royong para muslimat dalam menyediakan BBQ serta perasmian Laman Blog serta Face Book Darussyifa' Perak oleh A.F Us. Che Leh b. Che Ali.

Program Hari terakhir diteruskan dengan Solat Subuh berjemaah serta program Usrah yang dikendalikan oleh naqib yang dilantik: A.F Us Mokhti b. Uri. Pernagai input yang disampaikan serta perbincangan dan kata putus yang dapat diambil dalam Usrah yang dilaksanakan. Sukaneka kanak-kanak dan keluarga turut diteruskan sekitar jam 9.00pg hingga 11.00 pg dimana majlis penutup telah disempurnakan oleh Us Mokhti b. Uri.

Majlis diakhiri dengan program gotong-royong membersihkan kawasan sekitar Program Hari Keluarga serta para peserta bersurai pulang setelah selesai makan tengahari. Sesungguhnya kerjasama yang diberikan antara jawatankuasa yang dilantik merupakan tonggak utama kejayaan Hari Keluarga pada kali ini. Jawatankuasa Induk Hari Keluarga mengucapkan teriama kasih kepada semua peserta dan jawatankuasa serta mereka yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung dalam menjayakannya. Tidak lupa juga buat semua peserta dan ahli keluarga masing-masing dalam memeriahkan lagi program tersebut. Semoga hubungan kekeluargaan antara kita sentiasa kekal erat berpanjangan...InsyaAllah.
Buat semua peserta Hari Keluarga Darussyifa' Ipoh tahun 2010, gambar untuk semua peserta telahpun disediakan dalam bentuk CD. Harap maklum


Senarai J/K Program Hari Keluarga Darussyifa' Ipoh Tahun 2010

Pengarah Projek : Akh Saiful
Setiausaha : Us Najib
J/K Pendaftaran & Penginapan : Us Zul
J/K Keselamatan : Us. Kamarul
J/K Makanan : Tn Hj Tajul
J/K Fotografi : Akh Rashidie
J/K Sukaneka : Akh Adib
J/K Siaraya : Akh Saiful
J/K Hadiah : Us. Najib
J/K Kerohanian : Us Mokhti

0 ulasan:

Catat Ulasan